اولین همایش ملی پژوهش های کاربردی امنیت غذایی ایمنی غذایی و سلامت
2023-05-21 12:59 رویدادهای علمی مشهد 90 نمایشمعرفی همایش
امنیت و ایمنی غذایی با هدف تامین غذای ایمن و مورد نیاز مردم ايمني غذايي يك نگراني جهاني است كه زمينه هاي مختلف زندگي روزمره را پوشش ميدهد و دستیابی به غذای ایمن و کافی از مهمترین وظایف دولتها و سیاستگذاران هر جامعه است. منظور از ايمني غذايي بررسي آماده سازي و ذخيره مواد غذايي است كه حداقل خطر ابتلا به بيماري هاي ناشي از آلودگي هاي ميكروبي فيزيكي و شيميايي را داشته باشد در حالي كه امنيت غذايي به تامين غذاي كافي سالم و در دسترس براي تمامي افراد در سراسر كشور ميپردازد. امنيت غذايي و ايمني غذايي مفاهيمي متفاوت اما مرتبط به يكديگر هستند كه تاثيري عميق بر كيفيت زندگي انسان ها دارند. غذاي سالم و بدون آلودگي براي سلامت و زندگي انسان ها شرطي ضروري است (ايمني غذايي) در حالی که بسياري از مردم در سراسر جهان به مواد غذايي دسترسي نداشته و یا از توان مالي برای خريد غذاي كافي و مناسب برخوردار نیستند (امنيت غذايي).
در این راستا همزمان با روز جهانی غذا در تاریخ 24 مهرماه 1402 موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با همکاری صنایع نهادهای آموزشی و اجرایی با هدف تولید گسترش و انتشار دانش سیاست گذاری و ترویج سیاست های مبتنی بر قوانین توسعه زیرساخت ها و تبادل دستاوردهای پژوهشی در حوزه امنیت و ایمنی غذا که در نهایت به ارتقاء سلامت جامعه منجر خواهد شد اقدام به برگزاری همایش امنیت غذایی ایمنی غذایی و سلامت نموده است. امید که با مشارکت گسترده متخصصین و اندیشمندان حوزه های ذی ربط اعم از علوم کشاورزی صنایع غذایی بهداشت پزشکی مسئولین اجرایی و نمایندگان نهادهای قانونگذاری دستاوردهای همایش به ارتقاء سلامت جامعه و مصرف کنندگان منجر گردد.
محور های همایش :
1.روش های پایش سریع در ایمنی و سلامت
2.میکروارگانیسم ها و متابولیت های میکروبی
3.گیاهان دارویی صمغ ها و عصاره های طبیعی
4.بسته بندی مواد غذایی
5.غذاداروها و غذاهای فراسودمند
6.غذاهای سنتی و بومی
7.ترکیبات ضد تغذیه ای و آلاینده ها در فراورده های کشاورزی و غذایی
8.کاهش و بازیافت ضایعات کشاورزی و صنایع غذایی
9.کشاورزی ارگانیک و پایدار
10.فناوریهای نوین نانو تکنولوژی و بیوتکنولوژی در امنیت و ایمنی غذایی
11.تولید و بهبود جیره های غذایی خاص و مواد غذایی رژیمی
12.کاهش مصرف و افزایش بهره وری منابع انرژی
13.پدافند غیرعامل و امنیت زیستی
14.محصولات تراریخته مزایا و چالش ها
15.اسناد قوانین و استانداردها در حوزه ایمنی و امنیت غذایی
16.تغییرات اقلیم اپیدمی ها و حوادث ناخواسته طبیعی
17.شناسایی چالش های ملی و راهبردهای برون رفت
18.دانش تولید مواد اولیه در صنایع غذایی با هدف کاهش وابستگی
19.سوء تغذیه گرسنگی پنهان عادت¬ها و رژیم های غذایی ناسالم
20.سبد غذایی مطلوب و اقتصاد خانواده
21.بازاریابی و اقتصاد دانش بنیان
22.سایر محورهای مرتبط با امنیت ایمنی و سلامت