کارآموزی و نکات مهم راجع به آن

کارآموزی و نکات مهم راجع به آن

کارآموزی همواره به عنوان یک گذار بسیارمهم برای ورود یک فرد به شغل مورد علاقه اش تلقی می شود. کارآموزی یک فرصت طلائی برای آشنایی هرچه بیشتر شما با بخش های پنهان و چالش های کار، دیدار با افراد و تیم های مختلف، شبکه سازی، آزمون و خطا بدون ریسک بالا و… است و به زبان ساده؛ یک پیش نمایش از تمام آن‌چیزی است که شما در سال‌های آینده با آن روبرو خواهید شد.

دلیل ارائه فرصت کارآموزی

کمک به دانشجویان تازه فارغ التحصیل شده و متخصصان جوان برای قرار گرفتن در میان افراد با صلاحیت
توسعه مهارت‌ها و تجربیات کارجویان برای آنکه بتوانند به راحتی استخدام شوند.
ارائه فرصت عالی برای پربار کردن رزومه کاری کارجویان
اجازه دادن به دانشجویان برای آنکه بتوانند آموخته‌های خود در دانشگاه را در کار پیاده کنند.
توسعه و آموزش مهارت های نرم
شبکه‌سازی برای کارجویان
ارائه فرصت مناسب برای به دست آوردن مراجع و تاییدیه‌ها

مزایای دوره کارآموزی برای کارجویان

کسب درآمد در حین تجربه عملی کار
تجربه ارزشمند حضور در محیط کاری
استفاده از تجربیات مدیران و کارشناسان در حوزه کاری
ارتقاء مهارت‌های نرم و ارتباطی در محیط کار
بالا رفتن شانس استخدام در شرکت‌های مختلف

نحوه درخواست کارآموزی

برای اینکه شما بتوانید شرکت، موسسه و… مورد نظر خود را برای گذراندن دوره کارآموزی انتخاب کنید به شما توصیه می‌کنم مراحل زیر را طی کنید:

  • ساخت رزومه

اولین قدم شما پیش از جستجو برای فرصت کارآموزی باید تهیه یک رزومه خوب از سوابق، تحصیلات و تجربیات شما باشد. به دلیل آنکه صحبت در مورد رزومه و باید و نبایدهای آن بسیار مفصل است و خارج از بحث ماست، به شما توصیه می‌کنم مقاله «رزومه نویسی حرفه ای برای ورود به بازار کار» را مطالعه بفرمایید و اگر سوالی داشتید در انتهای مقاله با ما در میان بگذارید.

  • ارائه رزومه

سریع ترین راه برای پیدا کردن یک پوزیشن کارآموزی، استفاده از سایت های کاریابی مثل؛ ایران تلنت، جاب ویژن، جابینجا و… می‌باشد این وبسایت ها به شما این امکان را می‌دهند تا در حوزه کاری خود، شرکت هایی که دوره کارآموزی برگزار می کنند را به آسانی پیدا کرده و با توجه به معیارهای شخصی خودتان مثل؛ محل شرکت، طول دوره، امکانات،حقوق(اختیاری) و… بهترین فرصت کارآموزی را برای خودتان پیدا کنید و با ارسال رزومه، منتظر تماس شرکت ها باشید.

نکته بسیار مهم: قبل از انتخاب شرکت حتما از طریق وبسایت هایی مثل جاب‌گای که پلتفرمی مناسب برای انتشار تجربیات کاری می‌باشد و همچنین جستجو در شبکه های اجتماعی و… از نحوه مدیریت و ساختار سازمانی شرکت مورد نظر خود اطلاع پیدا کنید.
نکته بسیار مهم ۲: یکی دیگر از بهترین راه ها برای پیدا کردن فرصت کارآموزی، ارائه رزومه در لینکدین و درخواست از متخصصان فعال در حوزه مورد نظر شما می‌باشد.

طول دوره کارآموزی چقدر است؟

طول دوره کارآموزی بنابر نیاز شرکت، نیاز کاراموز، نوع کار و … می‌تواند متفاوت باشد. از نظر بسیاری از کارفرمایان، کارآموزان به جز در مباحث مالی تفاوتی با دیگر کارمندان نداشته و می‌بایست مطابق با قوانین شرکت یا وزارت کار مانند مابقی کارمندان در فضای کار حضور یابند.
اما برخی شرکت ها با توجه به سیاست های حرفه ای خود، دوره کارآموزی را به صورت دورکاری و یا پاره وقت تنظیم می‌کنند و با استفاده از سرپرستان مجرب و همچنین برنامه ریزی استاندارد بیشترین بازدهی را برای طرفین تضمین می‌کنند.

قرارداد کارآموزی

یکی از سؤالات مهمی که هم مدیران و هم افراد متقاضی کارآموزی با آن روبرو هستند این است که آیا دوره کارآموزی نیاز به عقد قرار داد دارد یا خیر؟
این موضوع همانند طول دوره کارآموزی کاملا به سیاست های سازمانی وابسته است اما داشتن یک قرار داد کارآموزی زمینه ساز یک تجربه حرفه ای برای طرفین خواهد بود و جدیت بیشتر طرفین را در انجام وظایف محوله را به دنبال خواهد داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *